top of page

Ik heb een missie:

Een leger van vrouwen mobiliseren om zich te profileren in een wereld waar zij nog maar weinig voorbeelden kennen. Dat is waarom Mies van Dijk Coaching is ontstaan - coaching voor startende vrouwelijke leidinggevende met de ambitie hun beste zelf te zijn als leidinggevende. 

Ik ben zelf startende leidinggevende geweest en vond het alles behalve makkelijk om mijzelf in de rol te vinden. Maar het is mij wel gelukt. Begonnen als assistente en doorgegroeid naar teammanagement en directie. Uiteindelijk de stap gezet om mijn eigen bedrijf te starten. Dat was allemaal niet mogelijk geweest, had ik niet het werk verzet om mijn eigen beste zelf te kunnen zijn, al van begin af aan als startende leidinggevende. Dankzij deze sterke basis komen mijn talenten tot ontplooiing, blijf ik doorgroeien en maak ik beslissingen die bij mij passen.

"Het is de stand van de zeilen, niet de richting van de wind die bepaalt welke weg we zullen gaan." - Jim Rohn.

 

Mijn achtergrond is marketing en bedrijfsinnovatie. Meer dan 10 jaar heb ik voornamelijk gewerkt voor startups en scaleups. Al deze bedrijven zaten op één of andere manier in een transformatie; in hun bedrijfsgroei, van hun merkbeleving of van de bedrijfscultuur. De kern van mijn werk was altijd het creëren van een merkbeleving, met als doel het stimuleren van gedragsverandering, innovatie en marktgroei. Hoe duidelijker en authentieker de basis, hoe sterker het merk. Identiteit en transformatie is mijn specialisme. Dat neem ik mee in mijn coaching. Ik kijk ook naar mijn klanten als merk, hun identiteit, hun waarde en hun “waarom”. Ik ben ervan overtuigt, dat:

Hoe dieper en oprechter jouw zelfkennis, hoe sterker en authentieker jouw leiderschapsstijl

Hoe makkelijker het is om jezelf te profileren op een manier die bij jou past en hoe succesvoller je zult zijn om je doelen te bereiken.

Typisch Mies
  • Geboren in Indonesië, opgegroeid in Duitsland en gesetteld in Nederland. Waar ik ook kwam, ik paste er meestal niet bij. Juist daarom kan ik mij in veel situaties thuis voelen.

  • Dromen doe ik op z’n Nederlands, Duits en Engels, afhankelijk van welke taal die ik als laatste gelezen, gesproken of gehoord heb.

  • Zo scherp en gefocust ik te werk kan gaan, zo vergeetachtig en mentaal afwezig kan ik in het dagelijkse leven zijn. Ik kan wel drie keer terug het huis in lopen omdat ik iets vergeten ben, of een verkeerde afslag pakken op een route die ik elke dag rij. Dat, hoewel ik kriebelig word als iets niet efficiënt gaat en ik echt een hekel heb aan te laat komen.

  • Ik ga maar door, vind mijzelf voortdurend opnieuw uit en leer graag iets nieuws. Om dat te kunnen doen, trek ik mij graag en regelmatig terug in mijn ‘cocon’ om te broeden.

  • Ik ben zo trouw als een hond als het gaat om mijn thuishaven: mijn relatie, mijn kind, mijn familie en mijn goeie vrienden zijn voor mij heilig.

Wil je nog meer weten over mij?

 

Lees hier mijn visie op leiderschap, Kijk op mijn LinkedIn voor aanbevelingen van collega's uit de beroepsgroep en van eerdere samenwerkingen of check de google reviews en andere reviews van klanten.

DSC02300.jpg

Alles wat ik doe, hangt hiermee samen:

Mijn waarden:

 

Vrijheid | Groei | Verbinding | Gezin | Openheid

 

Mijn drijfveren:

 

kennis vergaren en vragen stellen | zelfontplooiing | harmonie en balans | financiële onafhankelijkheid | ondernemen

bottom of page